onsdag 21 december 2016

Tematrio - Julberättelser

Lyrans noblessers tematrio denna vecka kör på jultema. Berätta om tre bra böcker/berättelser som handlar om julen!

Som jag skrev för några veckor sen när det var bästa vinterboken vi skulle utse hos Lyran, att böcker som handlar om jul brukar vara barnböcker. Så här kommer mina tre berättelser om julen.

1. Harry Potter av J.K.Rowling. Här kommer jag nu inte på rak arm ihåg i vilka böcker de händer att de firar jul i. I en är de kvar på Hogwarts och får en god julmiddag och julklappar till sända. I en annan firar Harry med familjen Weasley, och vilken tur att han får göra det för hans fasters familj behandlar ju honom inte väl. Att då få uppleva en glädjefylld familjehögtid i hop med en familj som älskar varandra.

2. Jul i Bullerbyn av Astrid Lindgren, den där gameldags julen, med stor släktmiddag och många kompisar att leka med och åka häst och släde för att besöka julottan. 

3. Festen i stallet av Nicolas Allen. En annorlunda berättelse av julevangeliet. Jag har faktiskt fått med hela berättelsen i ett videoklipp jag har lagt upp om bilderböcker på Youtube. Annars finns det många andra bilderboksskildringar som verkligen skulle kunna passa här. Som tex Pettson får julbesök, Tomtemaskinen, Mamma Mu och kråkan firar jul och Håkan Bråkans jul. Förutm Astrid Lindgrens alla karaktärer som firar jul.

3 kommentarer:

  1. Harry Potter är den enda jag läst av böckerna i din trio.

    SvaraRadera
  2. Festen i stallet verkar jättefin

    SvaraRadera
  3. Inte läst någon av dessa i din trio. Potter-böckerna måste jag nog försöka mig på... någon gång. :)

    SvaraRadera