söndag 25 december 2016

Temaknåp med utlottning :The First Day of Christmas

Ugglan & boken drar igång from idag en liten utmaning utifrån sången The Twelve Days of Christmas och om man är med i minst tre dagar kan man vara med i en utlottning av en bok mer finns att läsa i hennes inlägg. 
Och jag tänkte vara med i denna utmaning och utifrån i dag skriver Ugglans så här;

Den första versen i The Twelve Days of Christmas låter så här:

"On the first day of Christmas,
my true love sent to me
A partridge in a pear tree"

Temat för The First Day of Christmas blir därför valfri frukt (måste inte vara just päron), träd eller rapphöns (får du med det blir jag imponerad!).

Uppgiften för dig som vill vara med är alltså att tipsa om en bok på ett av dessa teman, antingen i bokens titel eller innehåll. Skriv ett eget inlägg om du vill (och lämna länken här), eller skriv en enkel kommentar här i inlägget. 


Och min bok som jag tipsar om blir In i skogen av Jean Hogland, och det är en bok som handlar om två systrar som får klara sig själva när jorden går under (nu minns jag inte riktigt hur men kommer länka till min recension jag har skrivit tidigare), men det är både träd och ätbar frukt både här och där, och jag kan tänka mig att det även kan vara päron. För de samlar in och torkar för att kunna ha att äta och kunna överleva för det finns inget annat sätt. Och de har faktiskt även höns, fast inte rapphöns, så det kan väl knappast räknas.

4 kommentarer:

  1. Den här har jag läst för länge sen, men minns inte så mkt av den... Passar ju bra in på temat 😊 Bara så du inte blir besviken - boken man kan vinna i utlottningen är av P.D.James... 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag visste det, blev nog förvirrad när jag skrev inlägget.

      Radera