torsdag 15 december 2016

Själarnas bibliotek av Ransom Riggs (Miss Peregrines besynnerliga barn del 3)

En pojke med övernaturliga krafter. En armé av livsfarliga monster. Ett avgörande slag om de besynnerliga barnens framtid.

Äventyret som började med Miss Peregrines hem för besynnerliga barn och fortsatte med Spökstaden, avslutas nu med den spännande tredje delen, Själarnas bibliotek.

Nu är de här igen de besynnerliga barnen! Tiden håller på att rinna ut. En galning är på jakt efter dem och miss Peregrine befinner sig fortfarande i fara. Jacob Portman och Emma Bloom tvingas genomföra det allra farligaste av räddningsuppdrag. De färdas genom ett landskap märkt av krig, träffar nya vänner och utsätts för större fara än någonsin tidigare. Kommer Jacob att bli sig själv igen? Blir han åter den hjälte som han en gång var?

En besynnerlig historia med 50 nya märkliga foton, ett äventyr som kan läsas av alla från 12 år och uppåt.
Text och bild från Raben & Sjögrens förlag.

Jaha, då har jag avslutat denna trevliga triologi, för denna var lika bra som de tidigare böckerna i serien. Jag gillar verkligen handlingen och sättet han bygger upp den runt de besynnerliga bilderna han hittar. Det var kul att läsa hur de går för Jakob, Emma och de andra barnen. Detta är verkligen en serie jag rekommenderar till alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar