tisdag 13 december 2016

Kulturkollo veckoutmaning En mindfullnessfylld jul


Kulturkollos veckoutmaning  denna vecka efterfrågas hur vi hanterar stressen runt jul.
Hur hanterar du själv julstressen? Musik? TV-seriesvullande? Läsning? Listfascism? Hjälp mig här! Hur får vi – du – en mindfulnessfylld jul? Och säg nu inte att man ska börja i tid, för det tåget har liksom redan gått.

Åh, har egentligen inget svar på detta, utan det är upp till var och en att se att inte stressa upp sig. Jag ska väl säga att jag inte har den endaste julkänslan eller julstressen inför denna jul. Kanske mest för att vår familj egentligen inte brukar fira så där jättestort med stor familjesammankomst utan mest de närmaste och dragit ner på jullklappar. Det är de mindre barnen som kan förvänta sig julklappar, de större om det får något så är det pengar som gäller, speciellt pga det är svårt att hitta julklappar till dem och att de inte bukar önska sig något annat än pengar.

Kan ju se vad jag skall ge i julklapp till mina söner detta år i förra veckans utmaning. Sen är det några julklappar till deras två kusiner som ska ordnas med och det är snabbt avklarat, vi är nästan klara. 


1 kommentar:

  1. Vi har också dragit ner rejält med julklapparna - sånt känns onödigt när det handlar om vuxna människor med egna inkomster.

    SvaraRadera