onsdag 30 augusti 2017

13 reason why - TV-serien


Nu har jag även sett TV-serien som baseras på Jay Ashers bok Tretton skäl varför (länk till min bokrecension). Även om TV-serien ändrar lite på handlingen, att vi får se hur övriga berörda reagerar över Hannahs självmord och sanningen. Det är bra skildrat hur det drabbar nästan hela skolan och framför allt de drabbade familjerna. Jag gillar sättet hur TV-serien tar steget ut att sanningen till slut kommer fram även om mycket annat händer innan den gör det, som gör att den är flera gånger bättre än boken. Denna utökade berättelse om Hannahs självmord och de berörda är så bra skildrat att serien är klart sevärd. (När jag hade precis sett klart tänkte jag nästan på att börja se om den med en gång). Och det ska bli intressant att se vad de gör med säsong 2.

Handling
Efter Hannah Baker har tagit livet av sig, får Clay (som var kär i henne) ett paket innehållande kassetter. Dessa kassetter innehåller Hannahs 13 berättelser om varför hon tar livet av sig.

3 kommentarer:

  1. Jag tyckte mycket om serien men jag tyckte mycket om boken också. Jag såg serien först. Visste faktiskt inte att det ska bli en till säsong men den ser jag i så fall fram emot!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det är en serie man gillar och undrar om det ska komma fler säsonger är sidan imdb.com ett bra ställe att kolla upp det. De säger att säsong ska komma någon gång 2018.

      Radera