fredag 11 augusti 2017

Svindlande höjder

När mr Lockwood hyr en lantgård av den mystiske mr Heathcliff får han en inblick i sin hyresvärds turbulenta förflutna. Han får höra om hans odödliga kärlek till Catherine Earshaw, som hemsöker Heathcliff bortom graven, och om hans hämndlystna, tyranniska sätt att behandla alla som vågar ställa sig i hans väg. Ska Lockwood lyckas undgå att dras in i Heathcliffs våldsamma värld?

Svindlande höjder gavs ut 1847 och kom att bli Emily Brontës första och enda roman. I dag anses den vara ett mästerverk inom den engelska litteraturen, och många ser den också som sin absoluta favoritklassiker. Här kommer en fullödig och färgstark serieversion av den tidlösa berättelsen, vackert illustrerad av John M. Burns.
Beskrivning och omslagsbild från Bokus

Jag har läst romanen Svindlande höjder för en hel del år sen, tror att det var i sena tonåren, men hade inte jättemycket minne om den, kom inte ens ihåg vad jag tyckte om den. Detta är ett bra att få tillbaka minnen av den utan att läsa hela romanen.
Och visst tyckte jag om den, men det slår mig att den är verkligen mörk i sin berättelse, det verkar inte finnas någon som är vid sina fulla sinnens, alla vekar ha någon form av psykisk sjukdom. De mest friska och "like"bara är den unge Cathrine och Hareton som verkar få uppleva kärleken till slut.
Nelly Dean är väl också "frisk" och en värdig berättare av historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar