måndag 28 augusti 2017

Främlingen av Diana Gabaldon

Andra världskriget är över och Claire Randall och hennes man reser till Skottland för att lära känna varandra igen efter krigsårens påtvingade separation. Vid en utflykt till häxringen Craigh na Dun hemsöks Claire av magiska krafter som ett viljelöst offer dras hon in i en klyfta i stenformationerna.

Tidsresan har börjat. Året är nu 1743. Claire är en främling i en oförsonlig tid. De skotska klanerna kämpar ett blodigt frihetskrig mot den engelska kungamakten. Claire misstänks vara engelsk spion och tas till fånga av klanen MacKenzie. Hon möter nu Jamie Fraser som blir hennes beskyddare och älskare. Mellan dem växer en passion som är starkare än tid och rum. Claire inser att Jamie är mannen hon väntat på i hela sitt liv. Med fruktan ser hon fram mot den stund då hon måste välja mellan honom och att återvända till sin egen tid ...
Bild och beskrivning från Bokus.

Den upplaga som jag lånade från biblioteket hade inte detta fina omslag. Att jag äntligen har läst denna som jag har tänkt sen (skulle tro sen den kom första gången), den är utgiven 1991 första gången. Och vad tyckte jag då....alltför lång, den skulle mycket väl kunna vara kortare, och jag får inte riktigt grepp om vad boken handlar om. Eller jo det förstår jag väl, men
Märks ju också vilken kategori och när den är skriven, den platsar ju in på de där böckerna jag läste på -80 och -90 talen som kallas "tantsnusk", för vad mycket sådana beskrivningar som finns i denna.
Är kluven vet inte om jag kommer att läsa fortstättningen, något som jag däremot kom att testa är att se TV-serien Outlander någon gång.

1 kommentar:

  1. Du verkar ha tyckt ungefär som jag och jag känner likadant. Vet inte om jag ska läsa fler, men provar gärna TV-serien :)

    SvaraRadera