måndag 7 augusti 2017

Monstrumlogen av Rick Yancey

Beskrivning av boken:
Monstrumologi s.
1. Studiet av livsformer som i regel är fientliga mot människan och ej vetenskapligt erkända såsom organismer, särskilt sådana som anses vara produkter av myt och folktro.
2. Verksamheten att jaga sådana varelser.

Detta är hemligheterna som jag har bevarat Så börjar Will Henrys berättelse. Will är en föräldralös pojke som är assistent åt en doktor av ett högst ovanligt slag: en som studerar monster, och jagar dem. Under den tid Will har bott tillsammans med doktorn i 1800-talets New England har han vant sig vid nattliga besök och mystiska expeditioner. Men när en besökare dyker upp med kvarlevorna av en ung flicka och det monster som ätit henne förändras hans värld för alltid.
Monstret är en anthropophag, en huvudlös varelse som äter genom en mun i bröstkorgen. Och det finns tecken på att antalet anthropophager nu ökar i skrämmande takt.
Will Henry och doktorn har inget annat val: De måste konfrontera den fasa som hotar att ta över och förtära världen.

MIna kommentarer:
Jag visste verkligen inte vad denna bok skulle handla om innan jag började läsa. Och när jag väl började läsa var det en bok jag gillade och den var en bladvändare (kan också bero på att jag läste den under en readahon). Gillar karaktären Will Henry och lider ibland hur doktorn tar hand om honom. Men sen längre fram i boken förstår man att den lille pojken betyder allt för doktorn, eller...?
I slutet finns det en lite hänvisning till en känd händelse i London (som jag inte kan skriva mer om utan att spoila) som jag tyckte var en liten kul verklighetsanknytning till vår värld.

1 kommentar:

  1. Den här boken har jag precis lånat på biblioteket så den ska jag väl läsa snart jag med.

    SvaraRadera