torsdag 24 augusti 2017

Hett i hyllan v 34


Monika skriver så här på sin blogg:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Idag kom jag tänka på ännu en bok som kommer från hyllan på jobbet, med böcker som arbetskamraterna har ställt där för oss andra att låna ifrån och läsa. Det är som vanligt, tänker jag ska läsa boken jag ser och väljer, med en gång men sen blir den liggande/stående och nästintill bortglömd, och fast det är del två i en serie har jag ännu inte läst denna (tre år sen jag plockade med mig den hem en dag från jobbet).


Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?

Monstrets dotter är en mörk, känslosam berättelse som förtrollar och berör. Författaren Kristin Cashore har skapat sin egen nisch som unik fantasyförfattare med känsla både för trovärdiga karaktärer och en andlöst spännande intrig som man bara måste följa till slutet.

5 kommentarer:

  1. Den serien har jag läst och jag tyckte den var bra.

    SvaraRadera
  2. Den här har syrran hemma hos sig och jag är jättenyfiken på den :)

    SvaraRadera
  3. Jag vet att jag la den här serien på min nyfiken-på-lista som jag hade på Boktipset. När de gjorde om sajten så försvann allt sådant så nu famlar jag i mörkret efter allt jag är nyfiken på :)

    SvaraRadera