lördag 19 juni 2021

The eye of the world (The wheel of time #1) Robert Jordan

 

The Wheel of Times turns and Ages come and go, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth returns again. In the Third Age, and Age of Prophecy, the World and Time themselves hang in the balance. What was, what will be, and what is, may yet fall under the Shadow.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Hela denna bokserie har jag läst än gång förut, och verkligen gillat, sen när jag upptäckte att den håller på att TV-serie filmas och Evelina ville läsa den, kände jag att jag ville läsa om den.


Så nu har vi läst första delen, och även om det säkert är över 20 år sen jag läste sist, så minns jag förvånadsvis en hel del av handlingen, men det tar inte bort läsupplevelsen för mig, jag gillar den lika mycket nu som första gången jag läste, fast denna gång kan jag ju upptäcka allt som finns i handlingen som visar på att Jordan har ett bra tanke med vad han vill vad som ska hända serien igenom och även vet hur det kommer att sluta.

Därför känns det verkligen intressant att läsa om alla karaktärerna, då jag kan se hur de ska utvecklas fram till de karaktärer jag gillar, även om många av dem just nu har en del "barnsjukdomar" eller vad jag ska kalla det,,,

Sen när jag tänker efter vilken ovanlig fantasy det är, då det är en man som skrivit ändå finns så många kvinnliga karaktärer som har stor makt och kontroll över vad som händer i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar