tisdag 15 juni 2021

Tisdagstrion - Liten eller stor i titeln

 Då kanske det var dags att se vad jag ska ha med för böcker i tisdagstrion denna gång, då det gäller att hitta orden Liten eller stor i titeln, jag fick kolla igenom vilka böcker jag har läst som jag har skrivit recensioner på i bloggen, som jag valde ut tre från även om jag kanske kan tänka på någon/några titel/titlar som jag har läst för längesen som skulle kunna platsa här.   

Får även säga att jag inte hittade några med "stor" i titeln, jag tycker även att det är ett plus att jag  prickar in tre olika genrer i dag och inte en enda fantasy, då jag oftast läser det och det är lättast att hitta böcker ur den genren till trion där ur.

 1. the long way to a small angry planet av Becky Chambers, en science fiction som är mera karaktärsdriven än händelsedriven i sin handling. 

 2. Vår egen lilla hemlighet av Ninni Schulman, en deckare/thriller som kanske passar bra att läsa nu under sommaren och semestern.

 3. En röd liten fågel i juletid av Fannie Flagg, en feel-good som kan läsas när som helst på året även om det står juletid och omslaget får en på tankar på jul, då handlingen utspelar sig över flera år och års-säsongerna runt.

12 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av dem, men håller på och tar mig igenom Ninni Schulmans serie i år så jag lär så småningom komma till Vår egen lilla hemlighet.

  SvaraRadera
 2. Jag gillade titeln på den första boken, den satte igång min fantasi. Har inte läst någon av böckerna.

  SvaraRadera
 3. Men oj! Du är den tredje som har med The long way... Jag får nog ta och kolla upp den. Feelgood är verkligen inte min grej, men En röd liten fågel tyckte jag jättemycket om. Var tvungen att skaffa ett eget ex, när jag läst den, som står här i hyllan och gör mig glad när jag ser den.

  SvaraRadera
 4. Becky Chambers bok är en favorit; den finns med i min trio också. Läser mest fantasy, jag också. Övriga böcker du tipsar om har jag inte läst. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 5. En röd liten fågel i vintertid är en favorit! Tack för tips om de andra två.

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon av böckerna i din trio, men är nyfiken framför allt på Fannie Flaggs böcker.

  SvaraRadera
 7. Ninni S gillar jag. Köpte just en cd-bok att lyssna på i bilen men det var nog inte denna???

  SvaraRadera
 8. The long way to a small angry planet blir jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 9. Vilken bra blandning! Schulmans deckare har jag aldrig läst, men det skulle kanske vara nåt för mig. Är inne i en period när jag är sugen på just deckare :-)

  SvaraRadera
 10. Trodde jag skulle vara ensam om att ha med Chambers bok. Ack vad jag bedrog mig :)

  SvaraRadera