söndag 26 september 2021

Bröllopsfesten av Lucy Foley
Årets bröllopsfest.

Ett oväntat dödsfall.
Tretton misstänkta.

På en avlägsen ö utanför Irlands kust ska årets mest omtalade fest äga rum. Jules Keegan och Will Slater ska äntligen gifta sig. Det lyckliga paret, det perfekta paret. Vänner och familj är på plats, men bröllopstårtan hinner knappt ställas fram innan en av gästerna hittas död.

Samtidigt som mordet chockar hela sällskapet blåser det upp till storm, och ingen kan ta sig tillbaka till fastlandet. Men det är inte bara vädret som ställer till det. Gammalt groll, svartsjuka och hemligheter bubblar snart upp till ytan. Tretton gäster befinner sig på ön, och alla har de sina motiv.

Bröllopsfesten är brittiska Lucy Foleys andra fristående deckare. Den första, Nyårsfesten, har blivit en succé i England och blev också omtyckt när den släpptes på svenska 2019. Foley har kallats för vår tids Agatha Christie tack vare sina spännande persongallerier, miljöer och förmåga att hålla läsaren i ovisshet till sista sidan.
Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Akademibokhandeln.

Efter att ha läst Nyårsfesten av samma författare så kände jag att jag ville läsa denna med, sen verkar författaren ha ett visst upplägg, och då detta var lätt likt med förra boken, ett gäng kompisar som har hemligheter för varandra träffas efter några år på ett ödsligt ställe där det slutar med ett mord, och att man till slutet av berättelsen varken vet vem som är offret eller förövaren gör både att det är jobbigt att läsa för man undrar vad som ska hända och vad som hänt men även gör att det är svårt att läsa för alla som berättar är ju lite jäviga i sitt berättande känns det som. Jag ska ju säga att jag gillade Nyårsfesten bättre, om det nu berodde på att jag läste den först eller för att den berättelsen var bättre...svårt att säga.

Denna bok ingår i Kaosutmaningen # 5 - en bok som utspelar sig på en europeisk ö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar