torsdag 30 september 2021

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna veckas bok är precis som de tidigare veckornas, en bok som dök upp i brevlådan utan jag bett om den, Modernista har varit väldigt givmilda med recensions exemplar, så det är inte konstigt att jag inte har hunnit läsa alla, denna hade realesedatum 2018-08-28.

Efter high-school lämnade Lane Fielding sin isolerade hemstad i Florida för New York och svor på att aldrig återvända. Tjugo år senare är hon tilbaka. Hon är nyskild, jobbar som servitris på en bar och bor med sina föräldrar på ökända Fielding Plantation tillsammans med sina två döttrar: 18-åriga Annalee och hennes yngre syster Talley.

Lane hemsöks av sitt förflutna och betraktas som ovälkommen i trakten på grund av de allvarliga brott hennes far – före detta föreståndare för en ökänd internatskola för pojkar – är misstänkt för. Den ostadiga vapenvila hon först lyckas upprätthålla med staden skakas om när hennes äldsta dotter plötsligt försvinner. Tio dagar tidigare har även en collegestudent anmälts saknad, och de två försvinnandena väcker en rädsla för att den seriemördare som en gång härjat i trakten kan ha återvänt.

När Lanes yngsta dotter, Talley, berättar om en ny, märklig vän förändras situationen igen. En desperat Lane måste tränga in under stadens yta av hemligheter och lögner för att ta reda på vad som har hänt. Kan den äldre dotterns försvinnande vara en hämnd för hennes fars brott? Eller för hennes egna?

Staden fylls av reportrar och poliser, händelserna tar alltmer obehagliga vändningar, och Lane fruktar att hon har alltför många fiender för att kunna hitta sin dotter i tid…

Lori Roy är tillbaka med De försvunna, en suggestiv, thriller om en liten stad i amerikanska södern, där pojkar rymmer och flickor försvinner.3 kommentarer:

  1. Den läste jag för ett tag sedan, bara. Den var okej, men det var en del grejer i den som jag hade lite svårt för.

    SvaraRadera
  2. Den boken kände jag inte till. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  3. Verkar spännande. Är det bra skrivet så …

    SvaraRadera