onsdag 22 september 2021

Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

 

Ett kärt återseende av Nina och några av karaktärerna från Den lilla bokhandeln runt hörnet. Jenny Colgans omåttligt populära böcker har nu sålt i en miljon exemplar i Sverige!

Den ensamstående mamman Zoe är i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls. Hon vill skapa ett nytt liv åt sig själv och sin fyraårige son Hari. När hon får ett tips av sin vän Nina om ett jobb som barnskötare åt en familj i de skotska högländerna nappar hon direkt. De tre barnen lever rövare i den stora men nedgångna herrgården vid vackra Loch Ness. Pappan är änkling och har inte ork att ta hand om dem. Men Zoe låter sig inte skrämmas. Hon har länge drömt om det lugna livet på landet. Det är dessutom en bonus att Nina behöver lite hjälp med sin bokbuss!

Zoe och Hari börjar sakta känna sig som hemma i det lilla samhället. Men är böcker, frisk luft och nya vänners omtanke nog för att läka den trasiga familj de kommit till?

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlbris.

Det passade bra med lite feel-good nu i höstvädret, och denna gillade jag riktigt bra då den ändå hade en historia som grep tag i mig med speciellt barn som mådde dåligt och den karga naturen som Skottland erbjuder. 

Sen är det ju alltid kul att läsa om karaktärer som gillar böcker och läsning, och fatta en hel del av hintar och kopplingar till andra böcker etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar