onsdag 29 september 2021

The story of King Arthur and his knights av Howard Pyke

 

For hundreds of years, the legend of King Arthur and the Knights of the Round Table has been one of the world's most precious literary possessions. In 1902, the distinguished American artist Howard Pyle undertook to retell this classic. His four-volume work on King Arthur has long been considered one of the outstanding interpretations of the Arthur cycle. This first volume, The Story of King Arthur and His Knights conveys the true spirit of the England of that time, when Arthur Pendragon was overlord of Britain and Merlin was a powerful enchanter, when the sword Excalibur was forged and won, and when the Round Table came into being.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Goodreads.

Har länge känt en fascination om legenden om Kung Arthur och nu när jag ville ha en ljudbok att lyssna på valde jag att ta den här boken att ha att lyssna på innan jag somnar för natten.

Sen kan jag väl säga att det kanske inte var det lämpligaste sättet att läsa/lyssna på den då jag är sömning och inte kan ha min fulla uppmärksamhet på den då jag ska säga att efter jag nu har lyssnat klart spå den känner att jag inte har så mycket minne av vad den handlade om. Men det var tillräckligt intressant, jag har väl lärt mig lite mer om legenden, men jag tror nog jag får säga att jag vill få veta mera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar