söndag 12 september 2021

Mörkt motiv (Kommissarie Gamache #1) av Louise Penny

 

När Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat, blåser det en kall höstvind genom den lilla byn Three Pines. Vem har dödat den omtyckta gamla kvinnan, och varför? Och finns det en anledning till att Jane dödades under förberedelserna till den årliga konstutställningen?

Den rutinerade kommissarie Armand Gamache får uppdraget att lösa fallet i den idylliska byn på landsbygden utanför Montreal. Lokalbefolkningen är fullständigt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men snart är kommissarie Gamache och hans team lika säkra på att Jane Neal inte alls dog på grund av en oförsiktig bågskytt, utan för att någon ville röja henne ur vägen.

Mörkt motiv är den första boken i en serie om den charmige kommissarie Gamache och den kanadensiska byn Three Pines invånare, alla mer eller mindre excentriska och alla med sina egenheter. Serien har en stor läsekrets världen över och är flerfaldigt prisbelönt. Louise Pennys böcker har sedan debuten 2006 toppat många av världens försäljningslistor och översätts nu för första gången till svenska.

Mörkt motiv är ett klipskt och klassiskt mordmysterium skrivet i samma anda som Agatha Christies och PD James bästa böcker.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Deckarna av Louise Penny har jag tänkt läsa ett tag nu, men jag har inte tagit tag i dem, men nu när jag skulle välja ny ljudbok kände jag att det var dags så...

...Sen blev jag väl inte helt överförtjust i den, kan mest bero på att jag lyssnade på den då jag skulle till och somna och inte hade all koncentration på vad som jag lyssnade på, så jag tror lite av handlingen försvann för mig och det är ju inte något bra när man lyssnar just på en deckare.

Men jag ska då säga att jag drog på munnen av en händelse som hände i slutet då spänningen kanske var på topp men det lät så farsaktigt kunde riktigt se mig det framför mig som om det skulle ha varit en film och så jag fick försöka hålla mig från att skratta då det var sent på kvällen och jag inte ville väcka någon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar