onsdag 27 oktober 2021

Anils skugga av Michael Ondaatje

 

Platsen är Sri Lanka, ett land sönderslitet av våld och politiska konflikter och ingen vet vem fienden är. Hit kommer den unga Anil Tissera, expert inom rättsmedicin och utsänd av FN:s människorättsorganisation, för att undersöka vem som ligger bakom de senaste årens försvinnanden och brutala mord regeringen eller gerillarörelserna. Vid sin sida får hon en av regeringen utsedd arkeolog, Sarath. Men är han neutral, kan hon lita på honom?

Anils skugga är Michael Ondaatjes efterlängtade återkomst efter framgången med Den engelske patienten, och romanen utkommer nu i femton länder. Med Sri Lankas uråldriga kultur och exotiska natur som bakgrund, på ett språk med stark känslomässig laddning där gränsen mellan poesi och prosa suddas ut, skriver han om människans grymhet, om passion och förtärande svartsjuka, om kärleken till ett land och slutligen till livet.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Denna bok valde jag och Evelina att läsa för Sri Lanka för vårt projekt att läsa en bok från (om möjligt) ett land Världen runt.

Dock var det en intressant bok och historia skriven i lite tråkigt och på ett osamhängande sätt, och det drog ju ner läsupplevelsen så det gjorde att det blev tråkigt att läsa för det mesta, men där fanns som tur var lite intressanta och mera lättlästa bitar. Om hur boken är skriven utifrån kulturförhållande är det som gör den tråkig på det sättet eller om det är författarens sätt att skriva har vi svårt att sätta fingrarna på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar