onsdag 6 oktober 2021

Nattbäraren (Aska och eld #3) av Sabaa Tahir

 Helene Aquilla gör vad hon kan i sin roll som Törnskata, men kejsaren Marcus blir allt mer oberäknelig. Kommendanten är inte sen med att utnyttja hans instabilitet för att uppnå sina egna mål. Helene tvingas inse att det inte bara är hennes systers liv, kejsarens fru, som hänger på en skör tråd. Alla i Imperiet riskerar att drabbas av hans dödsföraktande nycker.
Laia å andra sidan inser att världens framtida öde inte bara ligger i att förhindra militära konspirationer: hon måste stoppa Nattbäraren. Men hon möter oväntade hot från de hon trott stått på hennes sida.
Elias, som numera går under namnet Själafångaren, inser att löftet han avlagt när han lovat att vandra i landet mellan liv och död kan komma att kosta honom sin mänskliga sida helt och hållet.
Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Har läst denna serie och gillat den tidigare, och likaså med denna del, gillar att läsa om konspirationerna och hur de olika karaktärerna försöker rädda livet på sina kära och hela Imperiet mfl. Det är så svårt att skriva så ingående recension av en del i en serie utan att spoila något om vad som har hänt tidigare, Sen är boken lätt- och snabbläst och det tror jag beror på att det är handlingen som står i framkant mot att man ska få något större djup av karaktärerna men det kan bero att författaren tror att vi har lärt känna karaktärerna redan i föregående delar av serien, jag kan bara säga att jag ser framemot att läsa nästa och avslutande delen i serien inom en snar framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar