lördag 30 oktober 2021

Den hemliga historien av Donna Tart

 

När Richard Papen börjar college accepteras han snart av skolans innersta intellektuella krets. De är människorna han vill vara med, som han fascineras av, men han inser snabbt att de inte bara är kultiverade och spännande - något som han själv gärna velat vara - utan att de ägnar sig åt mycket mer än vanligt collegeliv. Dessa sex ungdomar testar målmedvetet och dekadent alkohol, droger och ritualer i sann dionysisk anda men deras lekar går snabbt för långt och någon måste ta skulden.

Den hemliga historien har sålts i över fem miljoner exemplar och översatts till 23 språk. Boken som blivit smått kultförklarad, väckte stor uppmärksamhet när den utkom 1992.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Den här boken har jag tänkt läsa länge för att just den har känts som ett måste för en som gillar att läsa just sådana här romaner, som är inriktad på litteratur och intellektuella människor.

Sen var den så mycket mer än vad jag trodde, för jag gillade vad jag läste och gillade händelserna som sker, karaktärerna och sättet det handskas med det som har hänt. Sen var det väl till viss del ett lite lättförståeligt slut på den för mig som ändå har både läst och sett liknande berättelser förr.

Denna bok ingår i Kaosutmaningen # 10 - en omslag i min favoritfärg -grön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar