torsdag 28 oktober 2021

Hett i hyllan vecka 43 / 2021

Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som kom som en överraskning i brevlådan detta recensionsexemplar hade recensionsdatum satt till 1e september 2018, och ännu har jag inte läst den, även om den verkar vara intressant. 


Ny thriller av succéförfattaren bakom Lewis-trilogin

Niamh & Ruairidh Macfarlane har varit ett par i över tio år och äger tillsammans det exklusiva väveriföretaget Ranish Tweed. På en affärsresa till Paris, där de ska göra marknadsföra sina tyger, upptäcker Niamh först att Ruairidh har en affär, och blir sedan vittne till hur han och hans älskarinna dödas av en bilbomb.
Förtvivlad återvänder Niamh till Yttre Hebriderna och till den avlägsna klipptopp som varit deras gemensamma hem. Hon ser tillbaka på sitt liv med Ruairidh och försöker desperat komma på vem som skulle kunna ha velat se honom död. 
Den franska polisen, som till en början misstänkt terrorism, har nu skickat kriminalaren Sylvie Braque efter sin huvudmisstänkta: Niamh själv. De båda kvinnorna dras under utredningen allt närmare varandra - och mot en dödlig, hänsynslös fiende. 

OBS: I senare utgåvor av boken har titeln justerats från Harris Tweed till Ranish Tweed, i enlighet med författarens önskemål.

2 kommentarer:

  1. Den har jag läst! Det var en del osannolika saker i den, men det störde mig inte alltför mycket 🙂

    SvaraRadera
  2. Den har jag läst. Gillar i stort sett alla böcker av Peter May.

    SvaraRadera