torsdag 7 oktober 2021

Hett i hyllan vecka 40 / 2021

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu ett recensions exemplar som damp ner i brevlådan utan jag bett om det, och det är orsaken till att jag ännu inte har läst den att först att jag fått så många överraskningar så jag har inte hunnit med att läsa alla.


Rachel var länge hemligt förälskad i sin bästa vän Henry Jones. Dagen innan hon flyttade från Gracetown gömde hon ett kärleksbrev i Henrys favoritbok, i hans föräldrars bokhandel. Rachel väntade. Men Henry hörde aldrig av sig.
Tre år senare - känslomässigt bedövad efter att hennes bror omkommit i en drunkningsolycka - återvänder Rachel till Gracetown. Hon ska arbeta ett år innan hon går om sista året i skolan och får jobb i bokhandeln, där hon nu tvingas arbeta med Henry, som hon helst aldrig velat träffa igen.
Henry är glad över att Rachel är tillbaka och förstår inte varför hon är så kylig gentemot honom. Men så småningom börjar de komma varandra närmare igen. Livet går inte att styra och ibland är det outhärdligt. Men tänk om det finns ord, kärlek och andra chanser som gör att allt trots allt har mening?

CATH CROWLEY är en flerfaldigt prisbelönt australiensisk ungdomsboksförfattare. Ord i djupaste blått [Words in Deep Blue] är hennes hyllade kärlekshistoria om två tonåringar som hittar tillbaka till varandra, en berättelse om kärlek och sorg, förlust och förhoppningar. Crowley bor i Melbourne, där hon också undervisar i kreativt skrivande. 

6 kommentarer:

 1. Den här har jag inte hört talas om tidigare. Låter som att den kan vara bra, om man är på det humöret.

  SvaraRadera
 2. Jag fastnade inte alls för den tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Den där boken känner jag inte igen. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 4. Jag brukar inte gilla kärlekshistorier, men den här lät faktiskt lite lockande ändå.

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen det där att få böcker man inte frågat efter som sen blir stående. Låter som det kan finnas charm i den historien.

  SvaraRadera