fredag 10 december 2021

Det är bara jag som är så fucking dålig av Marie Chantal Long

 

Vladi är lite missnöjd med sin kropp och börjar tänka på vad han äter. Och så börjar han träna på gym. Ungefär vid den tiden kidnappas hans pappa, en frilansjournalist, i Syrien. Vladis mamma blir ett nervvrak och kan knappt ta hand om sig själv medan Vladi mest tänker på sin träning, kalorier och proteiner samtidigt som han får ta hand om sin mamma och sig själv.

En spännande roman, både vad gäller händelserna i Syrien och Vladis beteende, i vilken Vladis tankar ger en trovärdig inblick i den drabbades inre. Marie-Chantals förra ungdomsbok Den blomstertid nu kommer vann Barnens Romanpris 2015.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling är hämtad från Bokus.

En av alla böcker som jag och Evelina läser tillsammans, och den var verkligen bra. Jag gillade upplägget att man får både berättelsen som beskriver vad som händer men även att man fick Vladims tankar hela boken igenom, sidorna var upplagda med halva i grått (hans tankar) och andra halvan vit (med berättelsens handling).

Sen är det två intressanta ämnen som tas upp, Vladis tankar om och hans kroppsfixering plus att hans pappa kidnappas i Syrien och hur hans mammas psyke påverkas av det, så egentligen blir det kanske lite mycket som ska behandlas på för få sidor, för även om vi får en upplösning och en vändning angående Vladis tankar men där slutar boken och det skulle varit intressant att även få en längre berättelse hur det utvecklade sig senare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar