torsdag 9 december 2021

Hett i hyllan vecka 49 / 2021

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan;
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu ett överrasknings-recensionsexemplar som jag inte hade bett om,en till jag ännu inte har läst, men denna är fjärde delen i en fantasyserie, jag har läst första delen som jag gillade så jag förstår inte varför jag inte har läst klart serien ännu. Skulle kanske ta tag i det då jag har även både del 2 och 3.


Fjärde boken i Röd drottning-serien: 

I den fjärde och avslutande delen av Victoria Aveyards Röd drottning-serie har Mare Barrow lärt sig sin läxa: Hon har blivit förrådd för sista gången. Fast besluten att skydda sig själv och sina röda vänner står hon redo att en gång för alla krossa den silverregim som tvingat folket på knä i så många år.

Men det är en kamp som hon inte kan vinna på egen hand. Ännu kontrolleras Norta av Maven Calore: en man besjälad av en övertygelse så stark att han är beredd att förgöra allt och alla som kommer i hans väg. De röda och blandblodiga måste resa sig, tillsammans. Och Mare behöver slåss sida vid sida med den man som krossat hennes hjärta, för att tillsammans störta Maven från hans tron.

Detta är tiden då Mare slutligen måste stirra sitt öde i vitögat. Detta är tiden när kriget blåser fram, en tid när allt och alla sätts på prov, men när inte alla överlever.3 kommentarer:

  1. Jag känner ju till den här serien, men har inte läst någon av böckerna. Fantasy är en svår genre för mig och det funkar bara ibland. Tyvärr kan jag inte komma på vad skillnaden är mellan funkar och funkar inte 🙂

    SvaraRadera
  2. Jag har gillat en del fantasy men kände inte till den här.

    SvaraRadera
  3. Har läst första delen, men mer har det inte blivit. De där överraskningarna tenderar att bli stående i hyllan...

    SvaraRadera