tisdag 28 december 2021

Komma fram av Rainbow Rowell

 

En varm berättelse om att mötas på halva vägen, som med rapp dialog och mycket humor skildrar såväl Hollywoods stjärnglans som familjelivets vardagspussel. Av författaren till Eleanor & Park!

Georgie bor i Los Angeles och är manusförfattare till en komediserie. När hon dagarna före jul får sitt livs jobbchans, tvingas hon ställa in familjens julfirande hos svärföraldrarna. Hennes man Neal blir inte bara besviken, utan tar med sig barnen och åker ändå. Och vägrar sedan att svara på mobilen. Men när Georgie en kväll provar att ringa till Neals föraldrahem från telefonen i sitt gamla flickrum, svarar han plötsligt. Fast det är inte den vanliga Neal. Utan Neal från 20 år sedan. Antingen har Georgie tappat förståndet eller ... så pratar hon i en magisk telefon. Oavsett vilket ser hon sin chans att ställa allt tillrätta.

Bokomslag och beskrivning av boken hämtad från Bokus.

Har läst andra böcker av författaren innan som jag tyckt bättre om än denna, som bara var medelgod i sin handling, fick aldrig någon speciell känsla för karaktärerna, tyckte mest att de var lite störiga och inte kunde tänka sig in i vad den andre kände, själviska på ett sätt, men det gifta paret hade ändå en samhörighet boken igenom även om det var fnurror på tråden (haha fast telefontråd?). Sen fanns det vissa partier i boken som var lite humoristiska, speciellt gällande mopsarna och ett Pizzabud och Georgies mamma och syster i vissa handlingar och samtal boken igenom.

Denna bok ingår även i Kaosutmaningen #24 - en bok innehållande tidsresor.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar