fredag 31 december 2021

Moratorium av Monica Rehn - Helgfrågan vecka 52 / 2021

 Helgfrågan - julspecial kommer att recensera boken som jag tipsar om denna vecka.En flicka brinner inne på ett scoutläger, medan ungdomsledarna David Bergman och Jonathan Sandberg simmar över sjön, fulla på vodka. Särskilt Jonathan lyckas aldrig bearbeta sina skuldkänslor. Han isolerar sig från världen, och träder in i mörkret. 
Tio år senare är Jonathan Sandberg spårlöst försvunnen. David Bergmans liv har tagit en dramatisk vändning. Hans fru har lämnat honom och jobbet på advokatbyrån, där han var på väg att bli delägare, finns inte kvar. Han har dessutom blivit svindlad på pengar och har en stor skuld, en skuld som han omöjligt kan betala. När pappan till hans gamla ungdomskamrat söker upp honom och erbjuder honom det oväntade uppdraget att leta upp Jonathan mot en ansenlig summa pengar, har David inte råd att tacka nej. Så äger ett brutalt mord rum, och en avgrund öppnar sig. David tvingas gräva sig allt djupare in i familjen Sandbergs mörka, såriga historia och stegvis inser han att han själv kan vara mördarens nästa offer. 
Moratorium är Monica Rehns hyllade debutroman. En thriller om makt och död, en berättelse om det otäcka svarta som döljer sig under ytan

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Modernista, detta var ett recensionsexemplar som dök upp i brevlådan utan jag hade bett om det, men jag får tacka förlaget för att jag fick det.

Jag har länge tänkt att läsa denna thriller/deckare då jag tyckt att när jag läst vad den skulle handla om lät intressant, men sen har andra böcker kommit mellan plus att tiden inte har räckt till, men nu läste jag den för att jag upptäckte att den passade in på en punkt i Kaosutmaningen #15- en bok vars titel börjar och slutar på samma bokstav.

Sen är jag rejält nöjd att jag fick läst den, då detta var verkligen en thriller som passade mig, utan att vara för uppenbar (alltså att jag kunde gissa mig till vad som hade/skulle hända) även om jag faktiskt anade en tvist ca 100 sidor innan vi fick reda på den och vissa saker funderar jag även nu när boken är utläst om jag har förstått eller inte, men jag tror mig egentligen inte att ha missat något med hur det löser sig för författaren har gett oss alla svar men sen får vi kanske tänka lite för att förstå hur det hänger ihop, och det gör faktiskt att jag gillar boken ännu mera.


5 kommentarer:

 1. Det låter som en riktigt bra bok. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Verkar som en välskriven bok. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Den där boken gillade jag riktigt mycket.

  SvaraRadera
 4. Låter som en bra bok. Kul med lite nytt blod i thrillergenren.

  SvaraRadera