fredag 27 maj 2016

Bokbloggsjerka 27-30 maj

Annikas tema för veckans bokbloggsjerka  är med andra ord musik i kombination med böcker. Har en av dina favoritartister utkommit med en bok som du tycker att vi ska läsa?  Kan du ge exempel på en bok som har en stark koppling till din favoritgenre? Envisas en av dina favoritförfattare med att ”spela” musik i böckerna som du absolut inte gillar? Eller….?

Mitt svar blir att jag har läst en del självbiografier om musiker/sångare både kvinnliga och manliga, sen är jag väl inte alltid helt intresserade av deras musik, visst lyssnar jag på dem men inte bara dem och allt de har gjort gillar jag inte utan har mina favoriter i deras reportarer.
Böckerna jag läst nyligen är" Vinna hela världen"av Jenny Berggren (sångerska i Ace of Base, medverkade i senaste Så mycket bättre, och sen gillade jag att hon är kristen den typ av vittnesbörd gillar jag som är kristen) !Adjö det ljuva livet" Camilla Henemark (Army of Lovers och hur det var innan och efter den tiden) "Livet med min syster Madonna" (har även läst en annan bok om Madonna, men detta gav mer tyckte jag han ger en sann bild av en av våra störtsa divor, som inte hindras av någonting. Man blir lite anti Madonna av den, men men ...) av Christopher Ciccirone.
Sen har jag läst böcker om Abba och Per Gessle/Roxette och jag gillar att läsa dessa biografier även om en del kanske glorifierar (då tänkte jag mer om den om Madonna och även en om Lady Gaga som jag har läst).

Musik i böcker har jag väl inte egentligen reagerat på om det inte är något känt som jag känner igen när de skriver om det. Däremot brukar jag reagera på i utländska filmer eller TV serier att de spelar något svenskt. Tex Vampaire diaries har spelat både Icona Pop och Lykke Li Get some

 Uppdatering kom ju på ett par bra självbiografier som jag glömde tidigare idag när jag skrev den första delen av detta inläagg och det är av tex Andreas Carlson "Live to win" han skriver ju musik och är en stor idol sen han har suttit med i Idoljuryn och X-Factor juryn.
En annan sångerska som jag har läst en bok av är Jessica Andersson, "När kalla nätter plågar mig med minnet hur det var".

15 kommentarer:

 1. böcker om artister har jag inte direkt

  SvaraRadera
 2. Jag visste inte ens att Madonna har en bror... är dock inte säker på att jag skulle vilja läsa den boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han jobbar som Madonnas dansare, påklädare, tourressigör och allt i allo (kom inte på rätt namn) till husdesigner. Undetbetald och inte speciellt uppskattad av henne. Till slut tröttnar han och vill inte ha något med henne att göra. Sen så är det en storbarnaskara fem syskon sammanlagt tror jag de var.
   visar en sida av Madonna som jag tror är rätt äkta.

   Radera
  2. Han jobbar som Madonnas dansare, påklädare, tourressigör och allt i allo (kom inte på rätt namn) till husdesigner. Undetbetald och inte speciellt uppskattad av henne. Till slut tröttnar han och vill inte ha något med henne att göra. Sen så är det en storbarnaskara fem syskon sammanlagt tror jag de var.
   visar en sida av Madonna som jag tror är rätt äkta.

   Radera
 3. Läser sällan böcker om artister, det brukar inte intressera mig

  SvaraRadera
 4. Jag har nog aldrig läst någon bok om artister.

  SvaraRadera
 5. de här böckerna har jag inte läst. och inte visste jag att Madonna har en bror. Camilla Henemark har ju berättat om sitt liv då och då i TV

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se svaret jag skrev tidigare till Monika.

   Radera
  2. Se svaret jag skrev tidigare till Monika.

   Radera
 6. Oj, vad många tips ... jag tror att jag borde vidga mina vyer.

  SvaraRadera
 7. Jessika Anderssons bok funderade jag på om jag skulle läsa, men av helt andra anledningar än hennes musik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl verkligen inte för hennes musik jag läste den heller.
   Andreas Carlsson är i botten ensmåstadsgrabb och det var kul att läsa att han i alla fall tar avstånd från i alla fall knark och dylikt. Som ingår i musikbranschen alltför ofta.

   Radera
  2. Det var väl verkligen inte för hennes musik jag läste den heller.
   Andreas Carlsson är i botten ensmåstadsgrabb och det var kul att läsa att han i alla fall tar avstånd från i alla fall knark och dylikt. Som ingår i musikbranschen alltför ofta.

   Radera
 8. Många tips på böcker! Men inser att jag vill inte veta en massa saker om kända människor. Särskilt inte om jag lyssnar på deras musik.

  SvaraRadera
 9. Många tips på böcker! Men inser att jag vill inte veta en massa saker om kända människor. Särskilt inte om jag lyssnar på deras musik.

  SvaraRadera