lördag 28 maj 2016

Cinder av Marissa Meyer

Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka...
Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom.
Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp och dragits in i en förbjuden attraktion.
Cinder slits mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu att gräva fram hemligheter om sitt förflutna om hennes värld ska ha någon framtid.
Bild och text från Adlibris

Vilken bra bok att böra I regnets #läaalotensam med, det var verkligen en bladvändare, fastna i denna fantastiska bok med en gång och var bara tvungen att läsa mer och mer för att se hur den slutar. Och nu ser jag framemot fortsättningen Scarlet, även om den inte handlar direkt om Cinder har jag förstått hon ändå finns med i handlingen.  

Nu till en annan fundering detta är väl science fiction även om det skulle kunna definieras som dystopi och ev fantasy???

1 kommentar:

 1. Se där ja. En bok av två! Härligt härligt!
  Ha en härlig lördagskväll.
  Gissa vad jag ska göra nu? Hihi
  Kram Cissi
  Blogg: http://cissigrip.blogg.se

  SvaraRadera