måndag 23 maj 2016

Den försvunne hjälten (Olympens hjältar del 1) av Rick Riordan

Rick Riordans böcker om halvguden Percy Jackson är en megasuccé som fått ungdomar över hela världen att läsa om grekisk mytologi. Nu kommer fortsättningen i serien ”Olympens hjältar”! 

När  Jason Grace dyker upp i de grekiska halvgudarnas läger märks det genast att han är speciell: Hans styrka och kunskaper i strid är exceptionella. Det enda problemet är att han inte kan minnas vem han är, eller varifrån han kommer. 

Snart dyker tecken på tecken om jordens och gudavärldens undergång upp. Någon planerar att utrota både människor och gudar. Hjälten Percy Jackson är försvunnen, och i hans ställe måste Jason ge sig iväg för att rädda världen. Till sin hjälp har han vännerna Leo och Piper och draken Festus. Tillsammans måste de ge sig ut på en resa över USA för att befria en tillfångatagen gudinna, hitta den försvunne Percy Jackson, och ta upp kampen mot en av gudarnas farligaste fiender någonsin. Men de tre ungdomarna döljer varsin hemlighet som hotar att förstöra deras uppdrag.


Text och bild från Bonnier Carlsen

Denna bok valde jag att läsa efter att min son (13år) har läst denna och även del två, Vi hade fösta serien om Percy Jackson som högläsning för ett par år sen och gillade det lika mycket bägge två. De böcker som Rick Riordan ialla fall skriver om grekisk mytologi håller även för vuxna att läsa, det är spännande hela vägen igenom. Och ger verkligen mersmak.

Jag ser framemot att läsa fortsättningen på denna serie och även Kaneserien (om egyptisk mytologi) och den nya serien om nordisk mytologi som första delen kommer ut på svenska i höst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar