måndag 9 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga

Veckans bokbloggsfråga på Barnboksbloggen lyder denna vecka så här;

Vad är ditt förhållande till barnböcker nu som vuxen? Händer det att du läser barnböcker för din egen skull (att du läser för barnen räknas inte)? Hur tänker du då när du väljer ut vilka barnböcker du vill läsa? Har du några tankar kring barnböcker att dela med dig av, kanske några favoriter från barndomen, eller några reflektioner kring dagens barnboksutgivning

Mitt svar blir att visst läser jag barnböcker, inte för de minsta så ofta utan mera från så där 9 år och för äldre de riktar sig till desto mer läser jag för att jag vill det själv. Vilka böcker jag läser väljs efter de kriterierna precis som jag väljer andra böcker, tips från olika ställen som gör mig intresserad eller om det är en författare jag vet skriver bra och vill läsa mer utav.

Dagens barnboksutgivning är ju så mycket större än den var när jag var liten och det är svårt att hinna med i alla nyheter, däremot läste jag när jag var liten mycket Kulla Gulla, Anne på Grönkulla, fem böcker och Kitty och Lotta och andra med Whalströms röda ryggar.

2 kommentarer:

  1. Tycker också om barnböcker och jag har inte ens barn :). Men många på till exempel 9-12 års åldern är ju riktigt bra!

    SvaraRadera
  2. Jaaaa Kulla Gulla, Vi 5, Kitty, osv osv läste man ju massor när man var yngre.

    SvaraRadera