torsdag 26 maj 2016

Nattfilm av Marisha Pessl

Skräckfilmsregissören Stanislas Cordova har inte synts offentligt sedan 1977. För fansen är han en mörkrets överstepräst, onåbar och gåtfull. När hans dotter Ashley Cordova hittas död framställs händelsen som ett självmord, men journalisten Scott McGrath anar oråd och börjar gräva i vad som har hänt. Förra gången han försökte närma sig familjen slutade det i en privat katastrof. Nu sugs han återigen in i en jakt som för honom allt längre in mot det kraftcentrum
som är Stanislas Cordova. Bilder, illusioner, speglar: varje gång han fått upp en dörr tycks den smälla igen bakom honom ... Scott har redan förlorat allt och det enda som kan ge honom upprättelse är att få reda på sanningen. Även om det kräver att han möter sitt eget mörker.

Marisha Pessl är tillbaka med en explosiv thriller, en visuellt sprakande och labyrintisk berättelse med en oförglömlig final.

Bild och text från Bokus sida.

För ett par år sedan läste jag författarens första roman Fördjupade studier i katastroffysik, och den var en bok som man inte kan jämföra med något annat, mycket bra bok. Och nu för något år sen kom hon ut med denna Nattfilm som verkligen skiljer sig från hennes förra men är en otroligt bra bok. Kanske lite väl lång med sina nästan 700 sidor, men de behövs verkligen i denna bok, det är inte ren text utan bilder, internetsidor och artiklar som skildrar händelsen. Och inte ens i slutet vet vi vad som är vad, och ett öppet slut har den. Har aldrig läst något liknande och den är verkligen läsvärd. 

1 kommentar:

  1. Vill gärna läsa hennes första bok! Älskade Nattfilm :)

    SvaraRadera