måndag 2 september 2019

En sommar på luffen av Eli Åhman Owetz


En sommar pÃ¥ luffen : vägen till Söderberga (pocket)En vild idé ...
När trettioårskrisande Anna-Lisa Johansson ramlar över romanen "Vägen till Klockrike" på en loppis tar hennes liv en ny vändning. Hon fascineras av berättelsen om luffaren Bolle och bestämmer sig för att själv gå på luffen i sommar-Sverige. Skaffa sig mat och husrum genom att måla staket och klippa gräs. Tjäna pengar på det hon är allra bäst på, att fynda dyrgripar på loppis och sälja vidare. Fundera över vad hon vill göra med resten av sitt liv. Och kanske finns där ute någonstans en kille för henne?

En omöjlig man ...
Men den flirtiga raggaren som ger Anna-Lisa lift i sin risiga Cheva är verkligen så långt från drömkillen man kan tänka sig. Hur kan någon vara så irriterande?

En sommar som förändrar allt ...
När luffen går mot sitt slut har Anna-Lisa vandrat många mil genom Roslagen, Norduppland, Bergslagen och Östergötland. Hon har mött både snälla människor och farliga, jobbat sig fram och sovit under stjärnorna.
Och tagit ett beslut som förändrar hela hennes liv.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

En bok som jag vann för några år sen i en tävling jag var med i, har länge tänkt att läsa boken men det har inte blivit av och den har även varit med på Hett i hyllan inläggen, men nu tillslut har jag läst den.
Den fick ingå i NEWTS tbr och jag lyckades läsa den, för betyget Outstanding i Care of magical creatures, då den hade hönor (fåglar) på omslaget.
Det blev även som ljudbok jag läste den, även om jag har pocketen, och den var verkligen feel-good när det är som bäst enligt mig, inte något slötsliskigt onaturligt dravel, utan handlar om en helt vanlig/ovanlig kvinna som luffar och går på loppisar.

Jag kommer nog att läsa de andra böckerna om Anna-Lisa senare, för jag vill veta hur det går för henne. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar