måndag 23 september 2019

Ilustrado av Miguel Syjuco (Världen runt - Filipinerna)

Ilustrado (inbunden)


När den legendariske filippinske författaren Crispin Salvador hittas död i Hudsonfloden i New York bestämmer sig hans adept Miguel för att undersöka det märkliga dödsfallet. Han upptäcker snart att det med all sannolikhet hänger ihop med försvinnandet av Salvadors sista manuskript, en avslöjande skildring av korruptionen på Filippinerna. För att försöka förstå vad som har hänt börjar Miguel kartlägga Salvadors liv genom att läsa hans romaner och dikter samt andra dokument kopplade till honom. Fram träder en berättelse som spänner över fyra generationer och omfattar etthundrafemtio år av filippinsk historia präglad av förtryck och revolution en berättelse som på många vis handlar om den unge huvudpersonen Miguel själv.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Denna bok valde jag och Evelina att läsa tillsammans i vårt projekt Världen runt, en bok skriven av en Filipinsk författare och som utspelrar sig på Filipinerna.

Sen kanske inte boken är riktigt så bra som vi hade hoppats, sen är den en genre jag inte brukar läsa så ofta - meta litteratur - den hoppar i sin berättelse om författaren Salvadors liv och stycken ur hans böcker plus om hur Syjuco har skrivit och undersökt för att skriva boken plus om hans liv. Så ibland är det rörigt och allt intresserar mig inte, det finns några delar som jag tror ska vara humoristiska om några karaktärer som jag inte nämnde vad boken handlade om innan som jag för det mesta inte ser poängen med.

Fast det har ju varit kul att läsa denna bok för den är ju inte något som jag brukar läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar