fredag 27 september 2019

Victober - TBR

För tredje året i rad tänkte jag delta i Victober - en månadslång readathon, då det går ut på att läsa böcker som är publicerade under den Victorianska eran (1837-1901) av författare från UK och Irland.

Detta års utmaningar är som följande:

Ange's Challenge: Read a book by a Victorian female author (bonus: one that's new to you) Kate's Challenge: Reread a Victorian book. Katie's Challenge: Read a Victorian book under 250 pages and/or over 500 pages. Lucy's Challenge: Read an underrated Victorian book published the same year as your Victorian classic. Group Challenge: Read by candlelight. Group readalongs: The Importance of Being Earnest by Oscar Wilde (1st-6th of October) A Woman of No Importance by Oscar Wilde (October 14th-21st)

Som ni ser är det flera värdar som håller i denna readathon, Kates video har jag här ovanför, sen är det även Beyond the Pages (Ange´s kanal), Books and Things ( Katie´s kanal) och lucythereader, och de har varsin utmaning plus ett par readalongs av två av Oscar Wildes pjäser.

Oscars Wildes pjäser tänker jag läsa fast i svensk översättning, men även dessa.
Ange´s - Miss Majorbanks av Margaret Oliphant ( har inte läst något av den författarinnan innan, plus den var någon tidigares Victobers readalong som jag aldrig läste, men hittade som e-bok).
Kate´s - Dorian Grays porträtt av Oscar Wilde (läste den i tjugoårsåldern och det var närmare trettio år sen, så det kändes som det var dags att läsa om den),
Katie´s - Doktor Moreaus ö av H G Wells (under 250) och Pickwickklubben av Charles Dickens (över 500).
Lucy´s - Kan du förlåta henne av Anthony Trollope ( gör en liten variant av den, boken är inte underskattad utan jag valde bara en bok som var publicerad 1865 samma år som Gaskells Hustrur och döttrar publicerades, som är nog min absoluta favoritklassiker).

Om jag läser vid ett ljus återstår att se, men jag har även en del andra böcker som jag har i min tanke att jag kanske skulle kunna läsa och det är flera böcker jag har funderat för tidigare år men inte fått till att läsa då eller efter Victober.
Månstenen av Wilkie Collins
Djungelboken av Ruyard Kippling.
Tror även att Oscar Wildes ,de två pjäser jag ska läsa, är i en svensk översättningssamling med hela fyra pjäser så jag ska försöka läsa alla fyra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar