torsdag 30 juli 2020

De vackraste av Karin Slaughter

De vackraste


Alla har hemligheter. Vissa är bara mer brutala än andra.
Hennes man blir kallblodigt mördad. Hennes syster är spårlöst försvunnen.
När Claire börjar nysta i det förflutna förstår hon att livet hon levt aldrig varit på riktigt, och att hennes man inte var den hon trodde. Snart inser hon att sanningen är grymmare än hon någonsin kunnat föreställa sig.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Detta är tredje boken av författaren jag läser, och hon gör mig inte besviken denna gång heller. Det är en psykologisk thriller-historia som repas upp, och den är så hemsk att jag nästan vill glömma vad jag läst. 

Slaughter (lite talande namn om man ska tänka på det i samband med att det är mordhistorier som hon skriver) är en duktig författare att hålla läsaren och sina karaktärer på halster och ge halsbrytande tvistar på historien så att man "nästan" inte förrän på sista sidan vet allt som har hänt och som ska hända. (Även om jag gissar mig till ett par saker, men det beror bara på att jag har läst en hel del psykologiska thrillers och deckare innan och vet hur "man ska tänka" när jag läser. Andra böcker/författare i genren blir jag frustrerad över just av den saken, men inte med Slaughter då hon gör det så bra).

1 kommentar: