torsdag 23 juli 2020

Hett i hyllan vecka 30 / 2020


Monika skriver så här om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har en hel del pockets som köptes in på en bokrea för 10-15 år sen, undrar när de kommer att bli lästa

Det tolfte kortet (pocket)En ung svart flicka blir brutalt överfallen när hon sitter på ett arkiv i New York och försöker ta reda på vad som hände en av hennes förfäder, en frigiven slav som stod anklagad för stöld. Flickan klarar sig undan och motivet är länge höljt i dunkel, men det är uppenbart att polisen har med en professionell mördare att göra.

Snart dör fler människor. Jakten på att avslöja mördarens identitet, hans uppdragsgivare och det verkliga motivet bakom hoten mot flickan, tvingar den här gången kriminaltekniker Lincoln Rhyme och hans medhjälpare Amelia Sachs att börja gräva i nationens historia.

6 kommentarer:

 1. Jag läste en del böcker av Deaver när han slog igenom. Problemet är att jag nu inte minns vilka...

  SvaraRadera
 2. Har läst något av Deaver för länge sedan men den där känner jag inte igen.

  SvaraRadera
 3. Jag har nog bara läst en av honom, som jag inte gillade jättemycket. Däremot så har jag gillat filmen I samlarens spår som bygger på hans bok 🙂

  SvaraRadera
 4. Han verkar spännande. Känner inte till honom alls.

  SvaraRadera
 5. Spar du alla böcker eller rensar du ut ibland? Jag brukar rensa ut sådana som jag inte tror jag vill läsa längre emellanåt. Boksmaken förändras ju med livet liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rensade ut rejält för ca tio år sen, men skulle kanske ta en funderare på om det är så att en del böcker inte känns lika aktuella att läsa som när jag köpte dem, men oftast när jag se på dem, håller i dem så känner jag mig oftast rätt intresserad ändå.

   Radera