torsdag 22 oktober 2020

Hett i hyllan vecka 43 / 2020

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Precis som i förra veckan är det en Nora Roberts jag har som jag ännu inte har läst, kan bero på att ibland gillar jag hennes böcker men inte alltid.

Hon älskar att leva nära faran, att utsätta sig för farliga risker är att leva som mest intensivt enligt Rowan. Men för ett år sedan övergick faran till ond bråd död. Hennes partner Jim dog under en skogsbrand som de tillsammans skulle släcka.
Så snart Rowan blev vuxen har hon varit brandman. Hon bekämpar skogsbränder i de farliga bergskedjorna i Montana. Kanske inte ett sådant konstigt val. Hon har alltid varit sin pappas dotter, de två har levt ensamma och han är traktens brandchef. Men nu sörjer hon sin partner och gode vän Jims död. Hon plågas av insikten att hon kanske hade kunnat rädda honom. Det blir inte bättre av att någon i hennes närhet anser att Rowan är skyldig till Jims död, en person som inget hellre vill än att hämnas…
Smart och kvickt kastas du rakt in i den spännande handlingen. Du får följa den modiga Rowan som gör allt för att bekämpa den lögn hon utsatts för. Nora Roberts har skrivit ännu en nervkittlande spänningsroman!

4 kommentarer:

  1. Hon har ju skrivit en hel del böcker, oerhört produktiv.

    SvaraRadera
  2. Har läst några av hennes böcker och har tyckt att de var helt OK. Jag har några till olästa i bokhyllan så det lär inte dröja så jättelänge innan det är dags att läsa fler av hennes böcker.

    SvaraRadera
  3. Jag har läst fyra av hennes böcker men tyckte de var lite platta. Föredrar Simona Ahrnstedt.

    SvaraRadera