torsdag 1 oktober 2020

Hett i hyllan vecka 40 / 2020

 

Monika skriver så här om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken 
Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag fortsätter med pocketar köpt under en bokrea för ca 10 år sen. Även denna gång är det del två i en serie som  jag inte äger första delen i.

Redan när det ringer förstår hon med en opassande känsla av befrielse vad som har hänt. Hennes färgstarke men sinnessjuke make, läroverksadjunkten Sigfrid Tornvall, är död. Han ska aldrig mer kräva något av henne. Och framför allt: inget mer ofredande av dottern Signe. Hennes allt. En förtjusande tös - det säger alla - som dessvärre har så lätt för att bli till sig och är så rädd för allting. Har hon ärvt faderns oroliga sinne? Ansvaret är tungt, men nu kan Hilma äntligen forma flickan helt efter egna tankar. Ta bort pappan ur henne. En ljusare vardag väntar i beredskapsårens Sverige. Stolt återgår Hilma till lärarinnekallet. En dramatisk fristående fortsättning på den uppmärksammade romanen När man skjuter arbetare från 1993.

6 kommentarer:

 1. Kerstin Thorvall tror jag inte att jag läst något av. Eventuellt utdrag i gymnasiet.

  SvaraRadera
 2. Den låter väldigt intressant!

  SvaraRadera
 3. Den här andra delen tror jag inte att jag har läst, men väl När man skjuter arbetare. Den var väldigt bra så nu blir jag sugen på att läsa även denna. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Jag läste något av henne för många år sedan, men det var inte den här.

  SvaraRadera
 5. Den där serien måste jag läsa, jag har bara läst Det mest förbjudna av henne.

  SvaraRadera