lördag 31 oktober 2020

Trotsa mig (Juliette #5) av Tahere Mafi

' Juliette trodde att hon äntligen hade besegrat Återetablissemanget, att hon hade tagit kontroll över sitt liv och sina krafter. Men nu vänds allting upp och ner.


Efter en fruktansvärd händelse vaknar Juliette upp på en främmande plats, som samtidigt känns märkligt bekant. Var är hon, och vem är kvinnan som tar hand om henne? Vad är det för injektioner hon får, och framför allt: vems är rösten som försöker ta sig in i hennes huvud?
Det verkar som att någon inte vill att Juliette ska komma ihåg sitt förflutna, men sakta börjar minnena komma tillbaka. Och sanningen är långt mer brutal än någon kunnat ana.
Juliette är inte den hon tror att hon är. Allt hon har trott varit sant visar sig vara en lögn.

Trotsa mig är den näst sista delen i serien om Juliette, och berättas ur hennes, Warners och Kenjis perspektiv.
Bokomslag och beskrivning hämtad från B/Wahlströms förlag.

Det kommer att bli lite svårt att skriva en recension av denna bok då det är del fem i en serie, för risken att ge spoilar.
Men jag ska säga att även om det är intressant att få läsa vad som händer Juliette, Warner och Kenjis och de andra som kämpar mot de som styr världen som har och håller på att gå under utav miljöförstörningar etc, så känns ändå boken lite ytlig på sitt sätt den är berättad. Inte så djup som jag skulle vilja ha en berättelse.
Nu när det bara är en del kvar i serien kommer jag definitivt läsa ut den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar