onsdag 3 maj 2017

Svara om du hör mig av Ninni Schulman

Din närmsta vän kan vara din värsta fiende
Det är tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i Uvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit i sällskap med honom är försvunnen.

Vem av jaktkamraterna har velat Pär så illa? Finns det någon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades några veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga affärer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad. Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?

Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig när Värmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rädda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar risker som sätter hela familjen på spel.

Svara om du hör mig är den tredje delen i serien om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund. Text och bild från Bokus sida.

Denna deckare har jag tänkt att läsa länge, först tog det tid för att jag har så många deckare jag vill läsa och sen att jag inte bara läser deckare utan andra genrer, och det finns så mycket man vill läsa. Men den var värd att vänta på, denna deckare var bra och nu vill jag fortsätta att läsa något mer av Ninni. Det var ju tur att jag gav henne en ny chans för förra boken tyckte jag inte jätte bra om, men nu gillade jag både intrigen och karaktärerna mycket mer än i förra boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar