söndag 21 februari 2021

Flickan med gåvorna av M R Carey

 

En skrämmande och känslosam berättelse om överlevnad och förlorad barndom.

Melanie är en mycket speciell flicka. Varje morgon väntar hon i sin cell på att dagens lektioner ska börja. När de hämtar henne håller en vakt en pistol riktad mot hennes huvud medan två andra spänner fast henne i stolen.

Flickan med gåvorna är en historia som utspelar sig i ett ödelagt England efter en zombieapokalyps. För de som hann stänga in sig finns det fortfarande hopp om en framtid och lilla Melanie visar sig vara nyckeln till allt.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Denna bok var rätt omtalad för ett antal år sen och jag har velat läsa den sen dess, men det blev inte av förrän nu. Jag visste vad som står i beskrivningen av boken, helst hade jag velat veta ännu mindre om handlingen för att fått en större läsupplevelse, men läsupplevelsen blev ändå bra för den var bra och mycket intressantare än jag trodde den skulle vara. Sen ska jag säga att den verkligen överraskade mig där  på slutet, inte ett förväntat slut.

Boken gav mig även lite The Stranger things vibbar, så ni som har sett den TV-serien skulle nog gilla att läsa denna bok.

2 kommentarer:

  1. Denne boka likte jeg godt. En annen vri på zombiehistoriene. Filmen har jeg ikke turt å se. Har du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var en ovanlig zombiehistoria. Nä har inte sett filmen men skulle vilja det.

      Radera