söndag 28 februari 2021

My Lady Jane (The Ladie Janies #1) av Cynthia Hand, Brodi Ashton & Jodi Meadows

In My Lady Jane, coauthors Cynthia Hand, Brodi Ashton, and Jodi Meadows have created a one-of-a-kind YA fantasy in the tradition of The Princess Bride, featuring a reluctant king, an even more reluctant queen, a noble steed, and only a passing resemblance to actual history--because sometimes history needs a little help.

At sixteen, Lady Jane Grey is about to be married off to a stranger and caught up in a conspiracy to rob her cousin, King Edward, of his throne. But those trifling problems aren't for Jane to worry about. Jane gets to be Queen of England.

Like that could go wrong.

 Bokomslag och beskrivning bokens handling hämtad från Adlibris.

Denna bok hade jag hört så mycket om och det kändes som alla gillade den. Vad som gjorde mig lite fundersam är att jag inte är så förtjust i historiska romaner alltid.

Men oj vad jag har lurat mig, detta var verkligen inte en bok som jag trodde att det skulle vara, utan jag blev glatt överraskad och gillade denna alternativa historiska urbanfantasy som det visade sig vara. Jag kan bara säga att jag gillade alla karaktärerna jag fick läsa om och vad de var med om i denna bok. 

Även om jag lyssnade på boken och uppläsaren var något liknande en "drama-queen" lite i sin uppläsning gillade jag den så mycket att den fick fyra av fem möjliga.

Nu ser jag framemot att se vad författarna har hittat på med berättelsen om Jane Eyre som nästa bok i serien ska handla om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar