fredag 12 februari 2021

Vredens gudinnor av Katie Lowe

 

För att glömma en ödesdiger bilolycka börjar Violet på Elm Hollow Academy, ett prestigefullt privatgymnasium för flickor. 

Skolan ligger i ett område med otäcka historiska kopplingar till 1700-talets häxprocesser. Violet blir snart den fjärde medlemmen i en avancerad studiecirkel ledd av den karismatiske konstläraren Annabel. Även om Annabel påstår att hennes lektioner inte har något med gamla riter och ritualer att göra varnar hon eleverna för ämnet, och talar om det som mer än bara mytologi. Och Violet och hennes vänner börjar tro att de själva besitter magiska krafter. 

Men när en av gruppens tidigare medlemmar – som har en kuslig likhet med Violet – hittas död på campus efter att ha varit spårlöst försvunnen sedan nio månader tillbaka, börjar Violet undra om hon kan lita på sina vänner, sina lärare eller ens på sig själv. 

Bokomslag och beskrivning hämtad från Modernista.

Jag får även tacka förlaget för mitt recensions exemplar.


Även om jag hade sett fram emot denna boken sen jag fick den så blev den inte läst förrän nu, mest för att jag och Evelina hade planer på att läsa den tillsammans, men det kom en hel del andra böcker emellan innan vi kom till den här.


Men nu är den läst, och jag måste tyvärr säga att även om beskrivningen av boken låter lovande, var den inte så bra som vi hoppades på. Saknades en del, och hade inte en frisk vänskap flickorna emellan utan mera än destruktiv en. 


1 kommentar: