lördag 6 november 2021

Du (#1) av Caroline Kepnes

 

När hon kliver in i bokhandeln där han arbetar är han förlorad. Han måste få veta allt om henne. Måste få ha henne för sig själv. Så han börjar följa efter henne, spionera när hon träffar andra män, bryta sig in i hennes lägenhet, stjäla hennes telefon och hacka hennes e-post. Han kommer inte att låta något, eller någon, stå i vägen för deras kärlek.

Guinevere har författarambitioner och arbetar hårt på att upprätthålla sitt sociala nätverk och är till en början avvisande mot Joe, killen bakom disken i bokhandeln. Men han är smart och rolig och så småningom börjar hon inse att han kanske skulle passa henne perfekt. Så när hennes pojkvän plötsligt försvinner, kan hon inte längre motstå Joe och de båda inleder ett förhållande där besatthet och lögner sätter destruktiva hjul i rullning.

Du är en gastkramande skildring av den livsfarliga passion som uppstår när två starka men skruvade personligheter möts. Joe är anti-hjälten som erövrar hjältinnan genom att bryta mot varje paragraf i kärlekens regelbok. Guinevere är en målmedveten tjej som är van att använda både kärlek, sex och lögner som maktmedel för att nå dit hon vill.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Har varit lite intresserad av denna bok då och då sen den kom ut, men har aldrig tagit tag i och läst den, men nu det senaste har jag blivit intresserad av att se TV-serien som baseras på den, och då tänkte jag att det kunde väl passa bra att läsa den först, så jag valde att lyssna på den.

Ibland när jag lyssnar på ljudböcker tappar jag koncentrationen och har inte alls samma läsupplevelse av boken om som jag skulle läsa den med ögonen, men denna håller min koncentration hela boken igenom, tror det beror på att det är en sådan handling som gör mig lite obehaglig då det är ett sådant ohälsosamt par (människor) den handlar om, psykopater, det är intressant men jobbigt att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar