fredag 5 november 2021

Helgfrågan vecka 44 / 2021

 

Mia undrar i helgfrågan om vi har en faktabok som vi vill rekommendera, jag kom att tänka på denna som är både full av information om nästan allting - från Big Bang till hur det är idag på ett intressant och underhållande sätt. Bill Bryson har skrivit andra faktaböcker som jag också skulle vilja läsa men inte har läst ännu.

"En bok att älska ... en odyssé genom naturvetenskapen med en intelligent, engagerad och kunnig guide."The Times

En kortfattad historik över nästan allting är den framstående journalisten och resereportern Bill Brysons försök att förstå allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst - hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.

   Vad döljer sig i jordens inre, vad är ett svart hål och var befann sig kontinenterna för 600 miljoner år sedan? Hur har vi fått reda det?

   På resan genom tid och rum möter läsaren en brokig samling egocentriska och besatta vetenskapsmän och -kvinnor. I sällskap med dessa egensinniga personer tar Bill Bryson oss med på en ögonöppnande odyssé, från makro- till mikrokosmos, och avslöjar världen på ett sätt som de flesta av oss aldrig tidigare upplevt.

"Jag tvivlar på att det har skrivits en bättre bok för lekmän om naturvetenskap." Sunday Telegraph

"En kortfattad historik över nästan allting verkar förutbestämd att bli en modern vetenskapsklassiker." The New York Times Book Review

Bill Bryson har arbetat som journalist och resereporter för The Times och The Independent. Flera av hans böcker omnämns idag som klassiker och En kortfattad historik över nästan allting har toppat bestsellerlistorna i både USA och England.

4 kommentarer:

 1. Åh, den har jag hört talas om. Mest för att jag tror att någon pod jag lyssnar på har pratat om den. Den verkar omfattande.

  SvaraRadera
 2. jag känner igen den här boken. ska ta mig en titt på den. eventuell julklapp, känner jag

  SvaraRadera
 3. Den boken har jag inte sett förut. Får ta o kolla upp.

  SvaraRadera
 4. Låter som en bok för mig. Tack för tipset.

  SvaraRadera