söndag 21 november 2021

Filmrecension - The devil all the time

 

Denna film kom jag i kontakt med helt plötsligt då jag såg den fanns på Netflix och jag valde att se på den då jag såg att Bil Skarsgård var i den, sen var den ju intressant då även Tom Holland och Robert Pattinson var i den.

En ung man som är fast besluten att skydda sina nära och kära tvingas ta upp kampen mot korruption och skumma typer i en amerikansk stad efter andra världskrigets slut.

Jag har svårt att själv komma på vad filmen jag ska skriva vad den handlar om då, det är som ifrån denna recension i Aftonbladet där jag har hämtat denna text, skriver att det är lite spretigt i början av filmen att få något grepp om vad den handlar om som är en filmatisering av en bok av Donald Ray Pollock. Men mitt intresse i handlingen ökar då jag kommit ca en timme in i den, sen har det inte varit intressant början heller men det var svårare att få något grepp om vad som händer.

"Våld, elände, religiös fanatism och groteska typer i efterkrigstidens amerikanska bibelbälte. ”The devil all the time” är en mörk historia – men inte utan ett visst mått av humor, av den svartare sorten.

Det tar ett tag för de många bitarna i den här lite bökigt uppbyggda berättelsen att falla på plats, men när de väl gör det, är det Tom Hollands nu tonårige, föräldralöse Arvin som står i centrum som en ung man som dras in i en allt snabbare snurrande våldsspiral.

”The devil all the time” är onödigt omständlig, men den blir allt mer engagerande, och dess stabila stråk av svart humor och dess genomgående lysande unga ensemble lyfter vad som hade kunnat bli en obarmhärtigt deprimerande historia."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar