torsdag 2 juni 2022

Hett i hyllan vecka 22 / 2022

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok som jag köpte på grund av Black lives matter diskussioner i juni 2021, men inte har hunnit läsa än, vill så gärna men det finns så många böcker så det är svårt att hinna med...  


ZAMI is a fast-moving chronicle. From the author's vivid childhood memories in Harlem to her coming of age in the late 1950s, the nature of Audre Lorde's work is cyclical. It especially relates the linkage of women who have shaped her . . . Lorde brings into play her craft of lush description and characterization. It keeps unfolding page after page.

2 kommentarer:

  1. Ännu en bok som jag aldrig har hört talas om.

    SvaraRadera
  2. Det här verkar vara en intressant bok och Audre Lord verkar vara en intressant författare som jag aldrig har hört talas om tidigare.

    SvaraRadera