lördag 22 april 2023

Film-recension: Kick ass

 

Tonåringen Dave Lizewski är ett stort serietidningsfan som en dag bestämmer sig för att bli en superhjälte - trots att han inte besitter några övernaturliga krafter.

Ibland då jag ser något (oftast en TV-serie) och blir fascinerad av en skådespelare så letar jag upp annat med skådespelaren i för att se på även de verken, och i detta fall är det Evan Peters (från American Horror story) som gjorde att jag ville se denna film.

Sen är han inte med så mycket i den, men de scener han har är rätt kul, då han spelar den där lite ocoola dumma men ändå charmiga tonårskillen. Och filmen i sig är charmiga men lite töntig i alla fall då det är tonårskillens historia om att försöka bli en superhjälte, men lite mera kick ass variant är den unga superhjälte-flickan.
A story about a teenager who yearns to be a superhero, and a little girl who’s the star of her own splatter-happy head trip, the big-screen comic “Kick-Ass” could not be more calculating, or cynical. Fast, periodically spit-funny and often grotesquely violent, the film at once embraces and satirizes contemporary action-film clichés with Tarantino-esque self-regard, it’s the latest in giggles-and-guts entertainment. (hämtad från en recension i New York Times).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar