torsdag 25 maj 2023

Hett i hyllan vecka 21 / 2023

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en ljudbok ifrån min långa Storytel-bokhylla, denna bok är tillagd någon gång i början då jag började lyssna på ljudböcker genom Storytel någon gång innan 2015.


Anna och Mats åker på en veckas semester till Sicilien i närheten av vulkanen Etna tillsammans med sina två barn, Molly, sju år, och Sebbe, elva. Våren har varit tung och veckan på Sicilien, som de egentligen inte har råd med, är ett försök att bryta en ond cirkel. Barnen är förväntansfulla och ser fram emot att få blicka ner i en riktig vulkan.

Ändå håller på att förgifta varandra och barnen med surhet och bitterhet. Mats tystnar och Anna förlorar sig i fantasier om Den Andre. De driver varandra till en gräns där de håller på att tappa kontrollen. Ett spänningstillstånd som börjar bli farligt. Resan skulle bli en början till förändring. Men kan de mötas igen? Och vill de det?

Ur vulkanens mun är ett laddat relationsdrama om konflikter, svek, drömmar och kärlek som fullkomligen tar andan ur läsaren.

4 kommentarer:

 1. Jag har läst ett par böcker av hennes syster, men den här vet jag inget om. Kan vara bra.

  SvaraRadera
 2. Författarnamnet känner jag igen, tror jag läst något av henne. Relationsromaner kan vara svåra tycker jag, ibland funkar de, ibland inte.

  SvaraRadera
 3. Det här är en författare jag aldrig läst men konstig nog drömt om en gång. Minns inte längre vad jag drömde dock men hennes namn är för evigt inetsat i mig.

  SvaraRadera
 4. Det är ju ett bekant namn, men jag har inte läst något av henne.

  SvaraRadera