söndag 21 maj 2023

TV-serie-recension: 21 Jump street

 


Serien sändes i totalt fem säsonger under slutet av 80-talet och början av 90-talet (1987-1991). Den handlar om ett gäng unga poliser som har specialiserat sig inom utredningar relaterade till ungdomsbrott. Ofta sker brotten i eller omkring en gymnasieskola eller ett universitet och för att kunna utreda brotten måste poliserna gå in under täckmantel.

Fick en sådan nostalgi-känsla då jag fick för mig att se om på TV-serien 21 Jump street som jag såg första gången den sändes i Sverige. 

Precis som första gången jag såg den gillade jag den, och jag kan ju säga att så aktuell den känns ännu, då många problem som tas upp och visas i avsnitten är ju samma som det är nu, även om man kan se att det har ändrat sig då man ser på teknologin, de hade inte ens mobiltelefoner alltid, och hur tillexempel hur vi bemöter HIV-smittade och att det nu finns mediciner som gör att smittade kan leva nästintill som om de inte vore smittade och få leva ett helt långt liv som vem som helst.

Sen ska jag ju säga att det även var lite för Johnny Depp jag såg den, för det var ju då på 1980/1990-talet som jag fick en crush på honom efter att ha sett många filmer förutom denna serie, men nu känner mig lite anti efter alla skandaler och även misshandels-rättegång etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar