lördag 27 maj 2023

Vill du veta? av Nikki Erlick

 

Åtta vanliga människor. Ett extraordinärt val.

Det börjar som en helt vanlig dag. Människor vaknar, kliver upp, tar en kopp kaffe och går hemifrån. Men utanför varje dörr väntar en liten trälåda. I lådan ligger ett snöre – lika långt som du har år kvar att leva.

Från förortsdörr till ökentält - alla möts av en likadan låda. På ett ögonblick hamnar hela världen i en kollektiv frenesi. Var kommer lådorna ifrån? Vad är syftet? Och finns det någon sanning i det de utlovar? Alla ställs inför samma chockartade frågeställning: Vill du veta när du kommer att dö? Och i så fall, hur ska du använda den vetskapen?

Vill du veta?skildrar uppvaknandet av en ny värld genom åtta karaktärer vars beslut och öden flätas samman. Bästa vänner vars drömmar ställs på ända, brevvänner som flyr in i det okända, ett par som trodde att livet låg framför dem, en läkare som inte kan rädda sig själv, och en politiker vars låda blir sprängstoffet som i slutändan förändrar allt.

Detta är en tankeväckande berättelse om relationer, kärlek, rädsla och hopp, som uppmuntrar oss att leva livet fullt ut.

Bokosmlag och beskrivning om bokens handling hämtad från Adlibris.

En ljudbok jag inte hade någon koll på innan jag började lyssna på den efter förslag från Evelina, men det var en intressant berättelse att lyssna på och fundera över. För hur skulle man själv göra och fundera över om man fick leva hur länge till man hade att leva. Sen är det intressant att se hur människors liv och vänskap vävs ihop eller motsatsen utav att veta att de har ett långt eller kort liv att leva etc....

Sen var detta en bra ljudbok, som höll intresset uppe för mig, då många har svårt att göra det och jag lätt tappar koncentrationen på dem då jag lyssnar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar